Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι σε Δολάριο ΗΠΑ

Για μετάφραση Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι σε Δολάριο ΗΠΑ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι σε Δολάριο ΗΠΑ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι προς την Δολάριο ΗΠΑ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Ποσότητα

αλλάζω

εγώ λαμβάνω

1 CNY = USD

Ενημερώσεις πληροφοριών: Σάββατο, 04.01.23 22:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

CNY Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι

Χώρα κυκλοφορίας:
ΛΔΚ

Νομίσματα

CNY

Ο κώδικας

156

Σύμβολο

¥

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1 γιουάν, 5, 2 και 1 τζιάο.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (σπάνια) και 1 γιουάν, καθώς και 5, 2 και 1 τζιάο.

Ιστορική αναφορά:
Το κινεζικό γουάν είναι το επίσημο νόμισμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, στην Κίνα, για οικισμούς μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιούσαν ασημένια πλινθώματα - lyans. Οι ...μικρές αγορές γίνονταν χρησιμοποιώντας χάλκινα στρογγυλά νομίσματα με τετράγωνη τρύπα στο κέντρο - qian, που οι Ευρωπαίοι αποκαλούν "keshi". Το ασημένιο γιουάν άρχισε να κατασκευάζεται το 1835. Η χρήση ασημένιων νομισμάτων και αργύρου λιάνγκ απαγορεύτηκε στην Κίνα το 1935. Αντ αυτού, μια έκρηξη στο χαρτονόμισμα άρχισε να αναπτύσσεται - fabi. Μια ορισμένη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σημειώθηκε μόλις το 2005, όταν οι κινεζικές αρχές πραγματοποίησαν ανατίμηση του γουάν, αυξάνοντας την αξία του κατά 2%. Μέχρι το 2008, το γιουάν ανατιμήθηκε περισσότερο από 20% στα 6,82 γιουάν ανά δολάριο ΗΠΑ. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, η ΛΔΚ εξακολουθεί να απολαμβάνει ορισμένα πλεονεκτήματα εξωτερικού εμπορίου, τα οποία βασίζονται στην υποτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος.

USD Δολάριο ΗΠΑ

Χώρα κυκλοφορίας:
ΗΠΑ, Αμερικανική Σαμόα, Βρετανική Επικράτεια Ινδικού Ωκεανού, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Παρθένοι Νήσοι (Η.Π.Α.), Λέστε Τιμόρ, Αϊτή, Γκουάμ, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Παλάου, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Νήσοι Βόρειες Μαριάνες, Νησιά Τερκς και Κάικος, Εκουαδόρ

Νομίσματα

USD

Ο κώδικας

840

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
$ 1, 50, 25, 10, 5 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 δολάριο.

Ιστορική αναφορά:
Το δολάριο ΗΠΑ είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας και ένα από τα αποθεματικά νομίσματα στον κόσμο. Το όνομα "δ...ολλάριο" είναι δευτερεύον σε σχέση με το όνομα του ευρωπαϊκού ασημένιου νομίσματος. Η εμφάνισή του πέφτει την περίοδο και το 1775 έως το 1783 (κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Επαναστατικού Πολέμου). Αρχικά, τα δολάρια είχαν μόνο τη μορφή νομισμάτων· οι χάρτινοι λογαριασμοί άρχισαν να τυπώνονται πολύ αργότερα. Μέχρι το 1861, δεν υπήρχε τέτοια οικονομική δομή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως η Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή για περίπου 75 χρόνια δεν υπήρχε έλεγχος στην έκδοση δολαρίων. Εικόνες του δολαρίου είναι μπροστά στα μάτια όλων. Όλοι γνωρίζουν ότι το δολάριο είναι διακοσμημένο με πορτρέτα προέδρων και μεγάλο αριθμό συμβόλων. Δεν είναι περίεργο που αυτό το νόμισμα γίνεται συχνά ο ήρωας των θεωριών συνωμοσίας. Τα ομοσπονδιακά τραπεζογραμμάτια, τα οποία εκδίδονται από το 1861 έως σήμερα, είναι νόμιμο χρήμα.

1 CNY προς την 1 USD διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι σε Δολάριο ΗΠΑ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι σε Δολάριο ΗΠΑ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι σε Δολάριο ΗΠΑ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι προς Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 7.1148%, από σε 7.1148 CNY σε USD.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι σε Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 3.9%, από 6.8483 σε 7.1148 CNY σε USD.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι σε Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 10.3%, από 6.4509 σε 7.1148 CNY σε USD.