Ευρώ σε Μακεδονικό Ντενάρ

Για μετάφραση Ευρώ σε Μακεδονικό Ντενάρ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ευρώ σε Μακεδονικό Ντενάρ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ευρώ προς την Μακεδονικό Ντενάρ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Ποσότητα

αλλάζω

εγώ λαμβάνω

1 EUR = MKD

Ενημερώσεις πληροφοριών: Σάββατο, 04.01.23 23:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

EUR Ευρώ

Χώρα κυκλοφορίας:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Νησιά Άλαντ, Ανδόρα, Βέλγιο, Βατικανό, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαγιότ, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρεϋνιόν, Σαν Μαρίνο , Saint Pierre and Miquelon, Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη

Νομίσματα

EUR

Ο κώδικας

978

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
2 και 1 ευρώ, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10 και 5 ευρώ.

Ιστορική αναφορά:
Το ευρώ είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης αποθεματικό νόμισμα (μαζί με το δολάριο, τη λίρα στερλίνα, το γιεν Ιαπωνίας, το κινεζικό γουάν και το ελβετικό φρά...γκο). Το σύμβολο του ευρώ, €, είναι το σύμβολο για το ελληνικό γράμμα έψιλον. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η πινακίδα είναι τυπωμένη με κίτρινο χρώμα σε μπλε φόντο. Το σημάδι συμβολίζει την Ευρώπη και δύο παράλληλες γραμμές υποδηλώνουν αξιοπιστία και σταθερότητα. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας γράφεται με μια πινελιά αντί για δύο. Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μάλτα).

MKD Μακεδονικό Ντενάρ

Χώρα κυκλοφορίας:
Βόρεια Μακεδονία

Νομίσματα

MKD

Ο κώδικας

807

Σύμβολο

den

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1, 2, 5, 10, 50 denar.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
10, 50, 100, 200, 500, 1000 denar.

Ιστορική αναφορά:
Το μακεδονικό δηνάριο (δηνάριο) είναι το εθνικό νόμισμα και χρήμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από... το 1992 μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας. Ένα χρόνο αργότερα, το 1993, πραγματοποιήθηκε ονομαστική αξία σε αναλογία 1 νέο δηνάριο προς 100 παλιές. Το όνομα δηνάριο προέρχεται από το όνομα της αρχαίας ρωμαϊκής νομισματικής μονάδας, το denarius. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1991 κήρυξε την ανεξαρτησία της και αποσχίστηκε από τη Γιουγκοσλαβία. Το μακεδονικό δηνάριο ως εθνικό νόμισμα εισήχθη στις 26 Απριλίου 1992, αρχικά με τη μορφή προσωρινών κουπονιών και ένα χρόνο αργότερα με τη μορφή της πρώτης πλήρους έκδοσης κερμάτων και τραπεζογραμματίων δηναρίων. Τα κουπόνια έδειχναν μόνο την ονομαστική αξία χωρίς το όνομα της νομισματικής μονάδας, αφού ο νόμος για το μακεδονικό νόμισμα δεν είχε ακόμη ψηφιστεί. Τα κουπόνια τυπώθηκαν σε χαρτί χαμηλής ποιότητας και χαμηλής ασφάλειας που αγοράστηκε στη Σλοβενία. Η κυκλοφορία τυπώθηκε από το τυπογραφείο «11 Οκτωβρίου» (Πρίλεπ). Το σχέδιο των κουπονιών αναπτύχθηκε από υπάλληλο του τυπογραφείου Prilep μέσα σε μια εβδομάδα.

1 EUR προς την 1 MKD διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ευρώ σε Μακεδονικό Ντενάρ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ευρώ σε Μακεδονικό Ντενάρ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ευρώ σε Μακεδονικό Ντενάρ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ προς Μακεδονικό Ντενάρ άλλαξε κατά 1.0269%, από σε 1.0269 EUR σε MKD.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ σε Μακεδονικό Ντενάρ άλλαξε κατά 2.4%, από 1.0029 σε 1.0269 EUR σε MKD.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ σε Μακεδονικό Ντενάρ άλλαξε κατά 24.1%, από 0.8278 σε 1.0269 EUR σε MKD.