Ιαπωνικό γεν σε Λίρα Στερλίνα

Για μετάφραση Ιαπωνικό γεν σε Λίρα Στερλίνα εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ιαπωνικό γεν σε Λίρα Στερλίνα μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ιαπωνικό γεν προς την Λίρα Στερλίνα κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 JPY = GBP

Ενημερώσεις πληροφοριών: Κυριακή, 06.23.24 12:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

JPY Ιαπωνικό γεν

Χώρα κυκλοφορίας:
Ιαπωνία

Νομίσματα

JPY

Ο κώδικας

392

Σύμβολο

¥

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
500, 100, 50, 10, 5 και 1 γιεν.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
10.000, 5.000, 2.000 και 1.000 γιεν.

Ιστορική αναφορά:
Το ιαπωνικό γεν είναι το επίσημο νόμισμα της Ιαπωνίας, ένα από τα κορυφαία νομίσματα στον κόσμο, ένα σημαντικό αποθεματικό νόμισμα μαζί με το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ και τη λίρα στερλίνα. Στην μπροστινή... πλευρά των ιαπωνικών τραπεζογραμματίων απεικονίζονται συγγραφείς και εκπαιδευτικοί: 10.000 γιεν - πορτρέτο του Fukuzawa Yukichi, 5.000 - Nitobe Inazo, 2.000 - Murasaki Shikubu και 1.000 - Natsume Soseki. Τα νομίσματα διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το υλικό κατασκευής και το σχέδιο. Από νικέλιο είναι 500 γιεν (με λουλούδι paulownia στο μπροστινό μέρος), 100 γιεν (σακούρα) και 50 γιεν (χρυσάνθεμο). Ένα νόμισμα των 10 γιεν, που απεικονίζει την Αίθουσα του Φοίνικα της Μονής Bedoin, και ένα νόμισμα των 5 γιεν, διακοσμημένο με στάχυ ρυζιού, κόπηκαν από μπρούτζο. Το 1 γιεν είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και περιέχει μια συμβολική εικόνα ενός δενδρυλλίου. Στην πίσω όψη των κερμάτων, κατά κανόνα, αναγράφεται η ονομαστική αξία και το έτος έκδοσης. Τα 5 και 50 γιεν έχουν μια τρύπα στο κέντρο.

GBP Λίρα Στερλίνα

Χώρα κυκλοφορίας:
Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Γεωργία και Νήσοι Νότιο Σάντουιτς

Νομίσματα

GBP

Ο κώδικας

826

Σύμβολο

£

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1 λίρα στερλίνα, 50, 20, 10, 5, 2 πένες, 1 δεκάρα.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
50, 20, 10, 5, 2, 1 λίρα στερλίνα.

Ιστορική αναφορά:
Η βρετανική λίρα στερλίνα είναι το επίσημο νόμισμα της Μεγάλης Βρετανίας. Κωδικός τράπεζας - GBP. Η στερλίνα το...ν 12ο αιώνα ονομαζόταν αγγλικά ασημένια νομίσματα. 240 στερλίνες ζύγιζε λίγο περισσότερο από 373 γραμμάρια - αυτό ήταν μια λίβρα. Στα λατινικά, pondus σημαίνει βάρος, βάρος. Δηλαδή, αρχικά η λίρα στερλίνα σήμαινε πραγματικά «μια λίρα καθαρό ασήμι». Υπάρχει ορατή σύνδεση με το παλαιοαγγλικό λεξικό steorling - «αστερίσκος». Ήταν τα αστέρια που απεικόνιζαν τα ασημένια νομίσματα που παράγονται στη Νορμανδία. Easterling Silver (κυριολεκτικά: ασήμι από τα ανατολικά εδάφη) - ανθεκτικά νομίσματα κατασκευασμένα από ανθεκτικό κράμα ασημιού, που δημιουργήθηκε στα βόρεια της σύγχρονης Γερμανίας - αυτές οι περιοχές ονομάζονταν παλαιότερα Easterling.

1 JPY προς την 1 GBP διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ιαπωνικό γεν σε Λίρα Στερλίνα με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ιαπωνικό γεν σε Λίρα Στερλίνα online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ιαπωνικό γεν σε Λίρα Στερλίνα

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ιαπωνικό γεν προς Λίρα Στερλίνα άλλαξε κατά 149.826%, από σε 149.826 JPY σε GBP.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ιαπωνικό γεν σε Λίρα Στερλίνα άλλαξε κατά 1.7%, από 147.331 σε 149.826 JPY σε GBP.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ιαπωνικό γεν σε Λίρα Στερλίνα άλλαξε κατά 17.9%, από 127.045 σε 149.826 JPY σε GBP.