Ιαπωνικό γεν σε Δολάριο ΗΠΑ

Για μετάφραση Ιαπωνικό γεν σε Δολάριο ΗΠΑ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ιαπωνικό γεν σε Δολάριο ΗΠΑ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ιαπωνικό γεν προς την Δολάριο ΗΠΑ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Ποσότητα

αλλάζω

εγώ λαμβάνω

1 JPY = USD

Ενημερώσεις πληροφοριών: Σάββατο, 04.01.23 23:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

JPY Ιαπωνικό γεν

Χώρα κυκλοφορίας:
Ιαπωνία

Νομίσματα

JPY

Ο κώδικας

392

Σύμβολο

¥

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
500, 100, 50, 10, 5 και 1 γιεν.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
10.000, 5.000, 2.000 και 1.000 γιεν.

Ιστορική αναφορά:
Το ιαπωνικό γεν είναι το επίσημο νόμισμα της Ιαπωνίας, ένα από τα κορυφαία νομίσματα στον κόσμο, ένα σημαντικό αποθεματικό νόμισμα μαζί με το δολάριο ΗΠΑ, το ευρώ και τη λίρα στερλίνα. Στην μπροστινή... πλευρά των ιαπωνικών τραπεζογραμματίων απεικονίζονται συγγραφείς και εκπαιδευτικοί: 10.000 γιεν - πορτρέτο του Fukuzawa Yukichi, 5.000 - Nitobe Inazo, 2.000 - Murasaki Shikubu και 1.000 - Natsume Soseki. Τα νομίσματα διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το υλικό κατασκευής και το σχέδιο. Από νικέλιο είναι 500 γιεν (με λουλούδι paulownia στο μπροστινό μέρος), 100 γιεν (σακούρα) και 50 γιεν (χρυσάνθεμο). Ένα νόμισμα των 10 γιεν, που απεικονίζει την Αίθουσα του Φοίνικα της Μονής Bedoin, και ένα νόμισμα των 5 γιεν, διακοσμημένο με στάχυ ρυζιού, κόπηκαν από μπρούτζο. Το 1 γιεν είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και περιέχει μια συμβολική εικόνα ενός δενδρυλλίου. Στην πίσω όψη των κερμάτων, κατά κανόνα, αναγράφεται η ονομαστική αξία και το έτος έκδοσης. Τα 5 και 50 γιεν έχουν μια τρύπα στο κέντρο.

USD Δολάριο ΗΠΑ

Χώρα κυκλοφορίας:
ΗΠΑ, Αμερικανική Σαμόα, Βρετανική Επικράτεια Ινδικού Ωκεανού, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Παρθένοι Νήσοι (Η.Π.Α.), Λέστε Τιμόρ, Αϊτή, Γκουάμ, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Παλάου, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Νήσοι Βόρειες Μαριάνες, Νησιά Τερκς και Κάικος, Εκουαδόρ

Νομίσματα

USD

Ο κώδικας

840

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
$ 1, 50, 25, 10, 5 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 δολάριο.

Ιστορική αναφορά:
Το δολάριο ΗΠΑ είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας και ένα από τα αποθεματικά νομίσματα στον κόσμο. Το όνομα "δ...ολλάριο" είναι δευτερεύον σε σχέση με το όνομα του ευρωπαϊκού ασημένιου νομίσματος. Η εμφάνισή του πέφτει την περίοδο και το 1775 έως το 1783 (κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Επαναστατικού Πολέμου). Αρχικά, τα δολάρια είχαν μόνο τη μορφή νομισμάτων· οι χάρτινοι λογαριασμοί άρχισαν να τυπώνονται πολύ αργότερα. Μέχρι το 1861, δεν υπήρχε τέτοια οικονομική δομή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως η Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή για περίπου 75 χρόνια δεν υπήρχε έλεγχος στην έκδοση δολαρίων. Εικόνες του δολαρίου είναι μπροστά στα μάτια όλων. Όλοι γνωρίζουν ότι το δολάριο είναι διακοσμημένο με πορτρέτα προέδρων και μεγάλο αριθμό συμβόλων. Δεν είναι περίεργο που αυτό το νόμισμα γίνεται συχνά ο ήρωας των θεωριών συνωμοσίας. Τα ομοσπονδιακά τραπεζογραμμάτια, τα οποία εκδίδονται από το 1861 έως σήμερα, είναι νόμιμο χρήμα.

1 JPY προς την 1 USD διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ιαπωνικό γεν σε Δολάριο ΗΠΑ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ιαπωνικό γεν σε Δολάριο ΗΠΑ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ιαπωνικό γεν σε Δολάριο ΗΠΑ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ιαπωνικό γεν προς Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 145.358%, από σε 145.358 JPY σε USD.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ιαπωνικό γεν σε Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 6.4%, από 136.563 σε 145.358 JPY σε USD.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ιαπωνικό γεν σε Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 32.7%, από 109.519 σε 145.358 JPY σε USD.