Μεξικάνικο πέσο σε Ελβετικό φράγκο

Για μετάφραση Μεξικάνικο πέσο σε Ελβετικό φράγκο εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Μεξικάνικο πέσο σε Ελβετικό φράγκο μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Μεξικάνικο πέσο προς την Ελβετικό φράγκο κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Ποσότητα

αλλάζω

εγώ λαμβάνω

1 MXN = CHF

Ενημερώσεις πληροφοριών: Σάββατο, 04.01.23 21:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

MXN Μεξικάνικο πέσο

Χώρα κυκλοφορίας:
Μεξικό

Νομίσματα

MXN

Ο κώδικας

484

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 πέσος, 50, 20, 10 και 5 centavo.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
1000, 500, 200, 100, 50 και 20 μεξικάνικα πέσο.

Ιστορική αναφορά:
Το μεξικάνικο πέσο είναι το νόμισμα της πολιτείας του Μεξικού. Τον 19ο αιώνα, τα ισπανικά χρυσά και ασημένια νομίσματα της περιοχής της Λατινικής Αμερικής ήταν ένα από τα νομίσματα του κόσμου και χρη...σιμοποιούνταν ευρέως στο εμπόριο. Το 1863, έγινε μια μετάβαση στο δεκαδικό σύστημα: ένα νόμισμα των 8 ρεάλ («ισπανικό δολάριο») ονομαζόταν πέσο. με τη σειρά του χωρίστηκε σε 100 centavos. Η ιστορία του εθνικού νομίσματος του Μεξικού έχει τέσσερις αιώνες. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το λατινικό «pensum», που σημαίνει «ζυγισμένο». Δηλαδή, το όνομα «πέσο» σημαίνει απλώς βάρος. Τα πρώτα νομίσματα κόπηκαν το 1536. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο επιθετικός πόλεμος των Ισπανών κατακτητών εναντίον της Αυτοκρατορίας των Αζτέκων, της οποίας το Μεξικό είναι ο ιστορικός κληρονόμος, ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

CHF Ελβετικό φράγκο

Χώρα κυκλοφορίας:
Λιχτενστάιν, Ελβετία

Νομίσματα

CHF

Ο κώδικας

756

Σύμβολο

-

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
5, 2 και 1 φράγκο, καθώς και 50, 20, 10 και 5 ράπεν.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
1000, 200, 100, 50, 20 και 10 φράγκα.

Ιστορική αναφορά:
Το ελβετικό φράγκο είναι το επίσημο νόμισμα της Ελβετίας. Η ιστορία του σύγχρονου ελβετικού φράγκου χρονολο...είται από τις 7 Μαΐου 1850. Μέχρι εκείνη την ημέρα, η χώρα δεν είχε ένα ενιαίο νομισματικό σύστημα: 25 καντόνια και μισά καντόνια, 16 πόλεις και αβαεία εξέδιδαν δικά τους χρήματα. Κυκλοφορούσαν περίπου 860 είδη νομισμάτων διαφόρων αξιών και ονομαστικών αξιών. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας χρήματος αντιστοιχούσε σε ξένο χρήμα γενικά. Η κατάσταση άλλαξε με το σύνταγμα του 1848, σύμφωνα με το οποίο εισήχθη ένα ενιαίο εθνικό νόμισμα. Χάρη στην ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία, την ισχυρή ανάπτυξη της ελβετικής οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα της χώρας, το ελβετικό φράγκο είναι ένα από τα πιο σταθερά νομίσματα στον κόσμο και έχει υψηλή ζήτηση ως αποθεματικό νόμισμα. Παραδοσιακά αναφέρεται στα νομίσματα των φορολογικών παραδείσων ή των υπεράκτιων ζωνών, με μηδενικό πληθωρισμό και νομικά καθορισμένα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος τουλάχιστον 40%. Ωστόσο, αυτός ο όρος, που εισήχθη τη δεκαετία του 1920, καταργήθηκε την 1η Μαΐου 2000 λόγω τροποποιήσεων στο Ελβετικό Σύνταγμα. Η υψηλή εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών είναι ο λόγος για την ανοδική τάση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του φράγκου έναντι των περισσότερων άλλων εθνικών νομισμάτων.

1 MXN προς την 1 CHF διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Μεξικάνικο πέσο σε Ελβετικό φράγκο με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Μεξικάνικο πέσο σε Ελβετικό φράγκο online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Μεξικάνικο πέσο σε Ελβετικό φράγκο

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο προς Ελβετικό φράγκο άλλαξε κατά 20.042%, από 20.370741 σε 20.042 MXN σε CHF.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο σε Ελβετικό φράγκο άλλαξε κατά 0.7%, από 19.9026 σε 20.042 MXN σε CHF.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο σε Ελβετικό φράγκο άλλαξε κατά -0.5%, από 20.1491 σε 20.042 MXN σε CHF.