Μεξικάνικο πέσο σε Ευρώ

Για μετάφραση Μεξικάνικο πέσο σε Ευρώ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Μεξικάνικο πέσο σε Ευρώ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Μεξικάνικο πέσο προς την Ευρώ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Ποσότητα

αλλάζω

εγώ λαμβάνω

1 MXN = EUR

Ενημερώσεις πληροφοριών: Σάββατο, 04.01.23 22:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

MXN Μεξικάνικο πέσο

Χώρα κυκλοφορίας:
Μεξικό

Νομίσματα

MXN

Ο κώδικας

484

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 πέσος, 50, 20, 10 και 5 centavo.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
1000, 500, 200, 100, 50 και 20 μεξικάνικα πέσο.

Ιστορική αναφορά:
Το μεξικάνικο πέσο είναι το νόμισμα της πολιτείας του Μεξικού. Τον 19ο αιώνα, τα ισπανικά χρυσά και ασημένια νομίσματα της περιοχής της Λατινικής Αμερικής ήταν ένα από τα νομίσματα του κόσμου και χρη...σιμοποιούνταν ευρέως στο εμπόριο. Το 1863, έγινε μια μετάβαση στο δεκαδικό σύστημα: ένα νόμισμα των 8 ρεάλ («ισπανικό δολάριο») ονομαζόταν πέσο. με τη σειρά του χωρίστηκε σε 100 centavos. Η ιστορία του εθνικού νομίσματος του Μεξικού έχει τέσσερις αιώνες. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το λατινικό «pensum», που σημαίνει «ζυγισμένο». Δηλαδή, το όνομα «πέσο» σημαίνει απλώς βάρος. Τα πρώτα νομίσματα κόπηκαν το 1536. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο επιθετικός πόλεμος των Ισπανών κατακτητών εναντίον της Αυτοκρατορίας των Αζτέκων, της οποίας το Μεξικό είναι ο ιστορικός κληρονόμος, ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

EUR Ευρώ

Χώρα κυκλοφορίας:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Νησιά Άλαντ, Ανδόρα, Βέλγιο, Βατικανό, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαγιότ, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρεϋνιόν, Σαν Μαρίνο , Saint Pierre and Miquelon, Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη

Νομίσματα

EUR

Ο κώδικας

978

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
2 και 1 ευρώ, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10 και 5 ευρώ.

Ιστορική αναφορά:
Το ευρώ είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης αποθεματικό νόμισμα (μαζ...ί με το δολάριο, τη λίρα στερλίνα, το γιεν Ιαπωνίας, το κινεζικό γουάν και το ελβετικό φράγκο). Το σύμβολο του ευρώ, €, είναι το σύμβολο για το ελληνικό γράμμα έψιλον. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η πινακίδα είναι τυπωμένη με κίτρινο χρώμα σε μπλε φόντο. Το σημάδι συμβολίζει την Ευρώπη και δύο παράλληλες γραμμές υποδηλώνουν αξιοπιστία και σταθερότητα. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας γράφεται με μια πινελιά αντί για δύο. Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μάλτα).

1 MXN προς την 1 EUR διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Μεξικάνικο πέσο σε Ευρώ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Μεξικάνικο πέσο σε Ευρώ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Μεξικάνικο πέσο σε Ευρώ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο προς Ευρώ άλλαξε κατά 20.042%, από 20.370741 σε 20.042 MXN σε EUR.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο σε Ευρώ άλλαξε κατά 0.7%, από 19.9026 σε 20.042 MXN σε EUR.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο σε Ευρώ άλλαξε κατά -0.5%, από 20.1491 σε 20.042 MXN σε EUR.