Μεξικάνικο πέσο σε Λίρα Στερλίνα

Για μετάφραση Μεξικάνικο πέσο σε Λίρα Στερλίνα εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Μεξικάνικο πέσο σε Λίρα Στερλίνα μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Μεξικάνικο πέσο προς την Λίρα Στερλίνα κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Ποσότητα

αλλάζω

εγώ λαμβάνω

1 MXN = GBP

Ενημερώσεις πληροφοριών: Σάββατο, 04.01.23 22:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

MXN Μεξικάνικο πέσο

Χώρα κυκλοφορίας:
Μεξικό

Νομίσματα

MXN

Ο κώδικας

484

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 πέσος, 50, 20, 10 και 5 centavo.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
1000, 500, 200, 100, 50 και 20 μεξικάνικα πέσο.

Ιστορική αναφορά:
Το μεξικάνικο πέσο είναι το νόμισμα της πολιτείας του Μεξικού. Τον 19ο αιώνα, τα ισπανικά χρυσά και ασημένια νομίσματα της περιοχής της Λατινικής Αμερικής ήταν ένα από τα νομίσματα του κόσμου και χρη...σιμοποιούνταν ευρέως στο εμπόριο. Το 1863, έγινε μια μετάβαση στο δεκαδικό σύστημα: ένα νόμισμα των 8 ρεάλ («ισπανικό δολάριο») ονομαζόταν πέσο. με τη σειρά του χωρίστηκε σε 100 centavos. Η ιστορία του εθνικού νομίσματος του Μεξικού έχει τέσσερις αιώνες. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το λατινικό «pensum», που σημαίνει «ζυγισμένο». Δηλαδή, το όνομα «πέσο» σημαίνει απλώς βάρος. Τα πρώτα νομίσματα κόπηκαν το 1536. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο επιθετικός πόλεμος των Ισπανών κατακτητών εναντίον της Αυτοκρατορίας των Αζτέκων, της οποίας το Μεξικό είναι ο ιστορικός κληρονόμος, ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

GBP Λίρα Στερλίνα

Χώρα κυκλοφορίας:
Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Γεωργία και Νήσοι Νότιο Σάντουιτς

Νομίσματα

GBP

Ο κώδικας

826

Σύμβολο

£

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1 λίρα στερλίνα, 50, 20, 10, 5, 2 πένες, 1 δεκάρα.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
50, 20, 10, 5, 2, 1 λίρα στερλίνα.

Ιστορική αναφορά:
Η βρετανική λίρα στερλίνα είναι το επίσημο νόμισμα της Μεγάλης Βρετανίας. Κωδικός τράπεζας - GBP. Η στερλίνα το...ν 12ο αιώνα ονομαζόταν αγγλικά ασημένια νομίσματα. 240 στερλίνες ζύγιζε λίγο περισσότερο από 373 γραμμάρια - αυτό ήταν μια λίβρα. Στα λατινικά, pondus σημαίνει βάρος, βάρος. Δηλαδή, αρχικά η λίρα στερλίνα σήμαινε πραγματικά «μια λίρα καθαρό ασήμι». Υπάρχει ορατή σύνδεση με το παλαιοαγγλικό λεξικό steorling - «αστερίσκος». Ήταν τα αστέρια που απεικόνιζαν τα ασημένια νομίσματα που παράγονται στη Νορμανδία. Easterling Silver (κυριολεκτικά: ασήμι από τα ανατολικά εδάφη) - ανθεκτικά νομίσματα κατασκευασμένα από ανθεκτικό κράμα ασημιού, που δημιουργήθηκε στα βόρεια της σύγχρονης Γερμανίας - αυτές οι περιοχές ονομάζονταν παλαιότερα Easterling.

1 MXN προς την 1 GBP διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Μεξικάνικο πέσο σε Λίρα Στερλίνα με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Μεξικάνικο πέσο σε Λίρα Στερλίνα online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Μεξικάνικο πέσο σε Λίρα Στερλίνα

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο προς Λίρα Στερλίνα άλλαξε κατά 20.042%, από 20.370741 σε 20.042 MXN σε GBP.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο σε Λίρα Στερλίνα άλλαξε κατά 0.7%, από 19.9026 σε 20.042 MXN σε GBP.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο σε Λίρα Στερλίνα άλλαξε κατά -0.5%, από 20.1491 σε 20.042 MXN σε GBP.