Μεξικάνικο πέσο σε Δολάριο ΗΠΑ

Για μετάφραση Μεξικάνικο πέσο σε Δολάριο ΗΠΑ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Μεξικάνικο πέσο σε Δολάριο ΗΠΑ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Μεξικάνικο πέσο προς την Δολάριο ΗΠΑ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Ποσότητα

αλλάζω

εγώ λαμβάνω

1 MXN = USD

Ενημερώσεις πληροφοριών: Σάββατο, 04.01.23 22:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

MXN Μεξικάνικο πέσο

Χώρα κυκλοφορίας:
Μεξικό

Νομίσματα

MXN

Ο κώδικας

484

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 πέσος, 50, 20, 10 και 5 centavo.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
1000, 500, 200, 100, 50 και 20 μεξικάνικα πέσο.

Ιστορική αναφορά:
Το μεξικάνικο πέσο είναι το νόμισμα της πολιτείας του Μεξικού. Τον 19ο αιώνα, τα ισπανικά χρυσά και ασημένια νομίσματα της περιοχής της Λατινικής Αμερικής ήταν ένα από τα νομίσματα του κόσμου και χρη...σιμοποιούνταν ευρέως στο εμπόριο. Το 1863, έγινε μια μετάβαση στο δεκαδικό σύστημα: ένα νόμισμα των 8 ρεάλ («ισπανικό δολάριο») ονομαζόταν πέσο. με τη σειρά του χωρίστηκε σε 100 centavos. Η ιστορία του εθνικού νομίσματος του Μεξικού έχει τέσσερις αιώνες. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από το λατινικό «pensum», που σημαίνει «ζυγισμένο». Δηλαδή, το όνομα «πέσο» σημαίνει απλώς βάρος. Τα πρώτα νομίσματα κόπηκαν το 1536. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο επιθετικός πόλεμος των Ισπανών κατακτητών εναντίον της Αυτοκρατορίας των Αζτέκων, της οποίας το Μεξικό είναι ο ιστορικός κληρονόμος, ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

USD Δολάριο ΗΠΑ

Χώρα κυκλοφορίας:
ΗΠΑ, Αμερικανική Σαμόα, Βρετανική Επικράτεια Ινδικού Ωκεανού, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Παρθένοι Νήσοι (Η.Π.Α.), Λέστε Τιμόρ, Αϊτή, Γκουάμ, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Παλάου, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Νήσοι Βόρειες Μαριάνες, Νησιά Τερκς και Κάικος, Εκουαδόρ

Νομίσματα

USD

Ο κώδικας

840

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
$ 1, 50, 25, 10, 5 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 δολάριο.

Ιστορική αναφορά:
Το δολάριο ΗΠΑ είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας και ένα από τα αποθεματικά νομίσματα στον κόσμο. Το όνομα "δ...ολλάριο" είναι δευτερεύον σε σχέση με το όνομα του ευρωπαϊκού ασημένιου νομίσματος. Η εμφάνισή του πέφτει την περίοδο και το 1775 έως το 1783 (κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Επαναστατικού Πολέμου). Αρχικά, τα δολάρια είχαν μόνο τη μορφή νομισμάτων· οι χάρτινοι λογαριασμοί άρχισαν να τυπώνονται πολύ αργότερα. Μέχρι το 1861, δεν υπήρχε τέτοια οικονομική δομή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως η Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή για περίπου 75 χρόνια δεν υπήρχε έλεγχος στην έκδοση δολαρίων. Εικόνες του δολαρίου είναι μπροστά στα μάτια όλων. Όλοι γνωρίζουν ότι το δολάριο είναι διακοσμημένο με πορτρέτα προέδρων και μεγάλο αριθμό συμβόλων. Δεν είναι περίεργο που αυτό το νόμισμα γίνεται συχνά ο ήρωας των θεωριών συνωμοσίας. Τα ομοσπονδιακά τραπεζογραμμάτια, τα οποία εκδίδονται από το 1861 έως σήμερα, είναι νόμιμο χρήμα.

1 MXN προς την 1 USD διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Μεξικάνικο πέσο σε Δολάριο ΗΠΑ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Μεξικάνικο πέσο σε Δολάριο ΗΠΑ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Μεξικάνικο πέσο σε Δολάριο ΗΠΑ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο προς Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 20.042%, από 20.370741 σε 20.042 MXN σε USD.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο σε Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 0.7%, από 19.9026 σε 20.042 MXN σε USD.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Μεξικάνικο πέσο σε Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά -0.5%, από 20.1491 σε 20.042 MXN σε USD.