Ευρώ σε Βουλγαρικό λεβ

Για μετάφραση Ευρώ σε Βουλγαρικό λεβ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ευρώ σε Βουλγαρικό λεβ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ευρώ προς την Βουλγαρικό λεβ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Ποσότητα

αλλάζω

εγώ λαμβάνω

1 EUR = BGN

Ενημερώσεις πληροφοριών: Σάββατο, 06.03.23 03:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

EUR Ευρώ

Χώρα κυκλοφορίας:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Νησιά Άλαντ, Ανδόρα, Βέλγιο, Βατικανό, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαγιότ, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρεϋνιόν, Σαν Μαρίνο , Saint Pierre and Miquelon, Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη

Νομίσματα

EUR

Ο κώδικας

978

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
2 και 1 ευρώ, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10 και 5 ευρώ.

Ιστορική αναφορά:
Το ευρώ είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης αποθεματικό νόμισμα (μαζί με το δολάριο, τη λίρα στερλίνα, το γιεν Ιαπωνίας, το κινεζικό γουάν και το ελβετικό φρά...γκο). Το σύμβολο του ευρώ, €, είναι το σύμβολο για το ελληνικό γράμμα έψιλον. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η πινακίδα είναι τυπωμένη με κίτρινο χρώμα σε μπλε φόντο. Το σημάδι συμβολίζει την Ευρώπη και δύο παράλληλες γραμμές υποδηλώνουν αξιοπιστία και σταθερότητα. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας γράφεται με μια πινελιά αντί για δύο. Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μάλτα).

BGN Βουλγαρικό λεβ

Χώρα κυκλοφορίας:
Βουλγαρία

Νομίσματα

BGN

Ο κώδικας

975

Σύμβολο

-

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1 λιοντάρι, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 στοτίνκα.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5 και 2 λεβ.

Ιστορική αναφορά:
βουλγαρικό λεβ. Τα πρώτα νομίσματα και τραπεζογραμμάτια κυκλοφόρησαν στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα. Στη... καθημερινή ζωή της σύγχρονης Βουλγαρίας υπάρχουν επτά ονομαστικές αξίες νομισμάτων και έξι ονομαστικές αξίες τραπεζογραμματίων, δείγμα του 1999. Κατά τα πρώτα επτά ή οκτώ χρόνια ύπαρξης του λεβ, κυκλοφόρησαν νομίσματα από χρυσό και ασήμι και το 1928 καθιερώθηκε η ισότητα «1 lev = 10,8695 mg χρυσού». Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος έκανε προσαρμογές σε οικονομία της χώρας. Η κατεχόμενη Βουλγαρία αντάλλαξε το εθνικό λεβ με το Ράιχσμαρκ με ισοτιμία 33,0:1. Απελευθερωμένη από τα σοβιετικά στρατεύματα, η Βουλγαρία άλλαξε ξανά τα χρήματά της, αλλά αυτή τη φορά σε σοβιετικό ρούβλι (15:1). Μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα σε δύο με τρία χρόνια, η ισοτιμία του λεβ έναντι του δολαρίου ανήλθε στο επίπεδο των 120,00-150,00 λέβα ανά δολάριο. Ο πληθυσμός δεν είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει ελεύθερα χρήματα, έστω και με τέτοιο ρυθμό.

1 EUR προς την 1 BGN διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ευρώ σε Βουλγαρικό λεβ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ευρώ σε Βουλγαρικό λεβ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ευρώ σε Βουλγαρικό λεβ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ προς Βουλγαρικό λεβ άλλαξε κατά 1.0269%, από σε 1.0269 EUR σε BGN.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ σε Βουλγαρικό λεβ άλλαξε κατά 2.4%, από 1.0029 σε 1.0269 EUR σε BGN.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ σε Βουλγαρικό λεβ άλλαξε κατά 24.1%, από 0.8278 σε 1.0269 EUR σε BGN.