Ευρώ σε Τουρκική λίρα

Για μετάφραση Ευρώ σε Τουρκική λίρα εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ευρώ σε Τουρκική λίρα μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ευρώ προς την Τουρκική λίρα κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 EUR = TRY

Ενημερώσεις πληροφοριών: Κυριακή, 02.25.24 06:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

EUR Ευρώ

Χώρα κυκλοφορίας:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Νησιά Άλαντ, Ανδόρα, Βέλγιο, Βατικανό, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαγιότ, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρεϋνιόν, Σαν Μαρίνο , Saint Pierre and Miquelon, Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη

Νομίσματα

EUR

Ο κώδικας

978

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
2 και 1 ευρώ, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10 και 5 ευρώ.

Ιστορική αναφορά:
Το ευρώ είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης αποθεματικό νόμισμα (μαζί με το δολάριο, τη λίρα στερλίνα, το γιεν Ιαπωνίας, το κινεζικό γουάν και το ελβετικό φρά...γκο). Το σύμβολο του ευρώ, €, είναι το σύμβολο για το ελληνικό γράμμα έψιλον. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η πινακίδα είναι τυπωμένη με κίτρινο χρώμα σε μπλε φόντο. Το σημάδι συμβολίζει την Ευρώπη και δύο παράλληλες γραμμές υποδηλώνουν αξιοπιστία και σταθερότητα. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας γράφεται με μια πινελιά αντί για δύο. Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μάλτα).

TRY Τουρκική λίρα

Χώρα κυκλοφορίας:
Τουρκία

Νομίσματα

TRY

Ο κώδικας

949

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1 λίρα, 50, 25, 10, 5, 2 και 1 κουρούς.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
200, 100, 50, 20, 10, 5 λίρες.

Ιστορική αναφορά:
Η τουρκική λίρα είναι το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας από το 1923 και αντικατέστησε την οθωμανική λίρα, η οποία ...ε τη σειρά της βρίσκεται σε κυκλοφορία από το 1844. Η ιστορία της τουρκικής κυκλοφορίας χρήματος χρονολογείται από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία διήρκεσε από το 1299 έως τα τέλη του 19ου αιώνα. Τα πολύτιμα μέταλλα χρησιμοποιήθηκαν ευρέως ως χρήματα. Τα αρχαία νομίσματα εκδόθηκαν από σουλτάνους και έφεραν τα ονόματά τους, αλλά όχι πορτρέτα - σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση. Το 1327, το Akche ("λευκό") κόπηκε από τον Orkhan. Αυτό το μικρό ασημένιο νόμισμα κυκλοφορούσε στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των γειτονικών της κρατών τον 14ο - 19ο αιώνα. Από το 1623 έως το 1930 κυκλοφορούσε και ένα ασημένιο τουρκικό νόμισμα - ένα ζευγάρι. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά ως μονάδα μέτρησης, 1/40 kurush. Το Kurush είναι ένα μικρό τουρκικό νόμισμα που χρησιμοποιείται στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1688.

1 EUR προς την 1 TRY διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ευρώ σε Τουρκική λίρα με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ευρώ σε Τουρκική λίρα online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ευρώ σε Τουρκική λίρα

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ προς Τουρκική λίρα άλλαξε κατά 0.9489%, από σε 0.9489 EUR σε TRY.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ σε Τουρκική λίρα άλλαξε κατά 1.5%, από 0.9348 σε 0.9489 EUR σε TRY.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ σε Τουρκική λίρα άλλαξε κατά 1.8%, από 0.9317 σε 0.9489 EUR σε TRY.