Ευρώ σε Ουκρανική Γρίβνα

Για μετάφραση Ευρώ σε Ουκρανική Γρίβνα εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ευρώ σε Ουκρανική Γρίβνα μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ευρώ προς την Ουκρανική Γρίβνα κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 EUR = UAH

Ενημερώσεις πληροφοριών: Παρασκευή, 09.29.23 12:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

EUR Ευρώ

Χώρα κυκλοφορίας:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Νησιά Άλαντ, Ανδόρα, Βέλγιο, Βατικανό, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαγιότ, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρεϋνιόν, Σαν Μαρίνο , Saint Pierre and Miquelon, Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη

Νομίσματα

EUR

Ο κώδικας

978

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
2 και 1 ευρώ, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10 και 5 ευρώ.

Ιστορική αναφορά:
Το ευρώ είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης αποθεματικό νόμισμα (μαζί με το δολάριο, τη λίρα στερλίνα, το γιεν Ιαπωνίας, το κινεζικό γουάν και το ελβετικό φρά...γκο). Το σύμβολο του ευρώ, €, είναι το σύμβολο για το ελληνικό γράμμα έψιλον. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η πινακίδα είναι τυπωμένη με κίτρινο χρώμα σε μπλε φόντο. Το σημάδι συμβολίζει την Ευρώπη και δύο παράλληλες γραμμές υποδηλώνουν αξιοπιστία και σταθερότητα. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας γράφεται με μια πινελιά αντί για δύο. Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μάλτα).

UAH Ουκρανική Γρίβνα

Χώρα κυκλοφορίας:
Ουκρανία

Νομίσματα

UAH

Ο κώδικας

980

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1, 2, 5 και 10 εθνικού νομίσματος. 1, 2, 5, 10, 25 και 50 καπίκια.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 εθνικού νομίσματος.

Ιστορική αναφορά:
Το hryvnia είναι το εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας (από το 1996), που πήρε το όνομά του από το αρχαίο ρωσικό hryvnia, μια α...χαία νομισματική μονάδα, η οποία ήταν μια ασημένια ράβδος. Στις μπροστινές πλευρές των τραπεζογραμματίων απεικονίζονται πορτρέτα εξέχουσες προσωπικότητες που έζησαν στην Ουκρανία από τον Μεσαίωνα έως τον 19ο αιώνα. Οι πίσω όψεις των λογαριασμών προορίζονται για εικόνες από διάφορα μνημεία ουκρανικής αρχιτεκτονικής. Αρχικά, η παραγωγή ουκρανικού εθνικού εθνικού νομίσματος γινόταν στον Καναδά, στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο. Ωστόσο, μεταγενέστερες σειρές τυπώθηκαν απευθείας στην επικράτεια της Ουκρανίας, στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ουκρανίας, στο Κίεβο. Αυτή τη στιγμή, το χαρτονόμισμα, η περίοδος εκτύπωσης ήταν νωρίτερα από το 2003, αποσύρεται σταδιακά από την κυκλοφορία.

1 EUR προς την 1 UAH διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ευρώ σε Ουκρανική Γρίβνα με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ευρώ σε Ουκρανική Γρίβνα online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ευρώ σε Ουκρανική Γρίβνα

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ προς Ουκρανική Γρίβνα άλλαξε κατά 0.9463%, από σε 0.9463 EUR σε UAH.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ σε Ουκρανική Γρίβνα άλλαξε κατά 2.9%, από 0.9195 σε 0.9463 EUR σε UAH.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ σε Ουκρανική Γρίβνα άλλαξε κατά -0.3%, από 0.9495 σε 0.9463 EUR σε UAH.