Tenge Καζακστάν σε Ευρώ

Για μετάφραση Tenge Καζακστάν σε Ευρώ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Tenge Καζακστάν σε Ευρώ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Tenge Καζακστάν προς την Ευρώ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 KZT = EUR

Ενημερώσεις πληροφοριών: Παρασκευή, 09.29.23 11:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

KZT Tenge Καζακστάν

Χώρα κυκλοφορίας:
Καζακστάν

Νομίσματα

KZT

Ο κώδικας

398

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
50, 20, 10 και 5 tiyn.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
10 χιλιάδες, 5 χιλιάδες, 2 χιλιάδες, 1 χιλιάδες, 500 και 200 ​​τένγκε.

Ιστορική αναφορά:
Το Καζακστάν (Καζακικό) Τένγκε είναι το εθνικό νόμισμα του Καζακστάν. Η ιστορία του τένγκε του Καζακστάν ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου 1993, όταν το νόμισμα τέθηκε σε κυκλοφορία. Πριν από αυτό, οι κάτοικο...ι χρησιμοποιούσαν διαφορετικά νομισματικά μέσα. Το τελευταίο νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε είναι το σοβιετικό ρούβλι, το οποίο βρισκόταν στη χώρα όταν το Καζακστάν ήταν μέρος της ΕΣΣΔ. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα πρώτα χρήματα που εμφανίστηκαν στο έδαφος του Καζακστάν είναι κινεζικής προέλευσης. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η χώρα βρισκόταν στον Μεγάλο Δρόμο του Μεταξιού που ένωνε την Ευρώπη με την Ασία. Από τον 6ο αιώνα εμφανίστηκαν σε κυκλοφορία νομίσματα Τούρκων ηγεμόνων. Και από τον 8ο αιώνα, οι νομάδες της στέπας της περιοχής δέχθηκαν εισβολή από τους Άραβες και οι οικισμοί άρχισαν να γίνονται σε ασημένια ντιρχέμ. Τα πρώτα νομισματοκοπεία εμφανίστηκαν σε αρχαίες πόλεις όπως το Baraba, το Ispidzhab, το Taraz. Η πρώτη ύλη για την κοπή ήταν τα τοπικά ορυχεία αργύρου που βρίσκονταν στην άνω όχθη των ποταμών Talas και Akhangaran.

EUR Ευρώ

Χώρα κυκλοφορίας:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Νησιά Άλαντ, Ανδόρα, Βέλγιο, Βατικανό, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαγιότ, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρεϋνιόν, Σαν Μαρίνο , Saint Pierre and Miquelon, Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη

Νομίσματα

EUR

Ο κώδικας

978

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
2 και 1 ευρώ, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10 και 5 ευρώ.

Ιστορική αναφορά:
Το ευρώ είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης αποθεματικό νόμισμα (μαζ...ί με το δολάριο, τη λίρα στερλίνα, το γιεν Ιαπωνίας, το κινεζικό γουάν και το ελβετικό φράγκο). Το σύμβολο του ευρώ, €, είναι το σύμβολο για το ελληνικό γράμμα έψιλον. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η πινακίδα είναι τυπωμένη με κίτρινο χρώμα σε μπλε φόντο. Το σημάδι συμβολίζει την Ευρώπη και δύο παράλληλες γραμμές υποδηλώνουν αξιοπιστία και σταθερότητα. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας γράφεται με μια πινελιά αντί για δύο. Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μάλτα).

1 KZT προς την 1 EUR διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Tenge Καζακστάν σε Ευρώ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Tenge Καζακστάν σε Ευρώ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Tenge Καζακστάν σε Ευρώ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Tenge Καζακστάν προς Ευρώ άλλαξε κατά 473.97%, από σε 473.97 KZT σε EUR.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Tenge Καζακστάν σε Ευρώ άλλαξε κατά 3.2%, από 459.3001 σε 473.97 KZT σε EUR.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Tenge Καζακστάν σε Ευρώ άλλαξε κατά 11.2%, από 426.3719 σε 473.97 KZT σε EUR.