Tenge Καζακστάν σε Ρωσικό ρούβλι

Για μετάφραση Tenge Καζακστάν σε Ρωσικό ρούβλι εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Tenge Καζακστάν σε Ρωσικό ρούβλι μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Tenge Καζακστάν προς την Ρωσικό ρούβλι κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Ποσότητα

αλλάζω

εγώ λαμβάνω

1 KZT = RUB

Ενημερώσεις πληροφοριών: Σάββατο, 06.03.23 02:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

KZT Tenge Καζακστάν

Χώρα κυκλοφορίας:
Καζακστάν

Νομίσματα

KZT

Ο κώδικας

398

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
50, 20, 10 και 5 tiyn.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
10 χιλιάδες, 5 χιλιάδες, 2 χιλιάδες, 1 χιλιάδες, 500 και 200 ​​τένγκε.

Ιστορική αναφορά:
Το Καζακστάν (Καζακικό) Τένγκε είναι το εθνικό νόμισμα του Καζακστάν. Η ιστορία του τένγκε του Καζακστάν ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου 1993, όταν το νόμισμα τέθηκε σε κυκλοφορία. Πριν από αυτό, οι κάτοικο...ι χρησιμοποιούσαν διαφορετικά νομισματικά μέσα. Το τελευταίο νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε είναι το σοβιετικό ρούβλι, το οποίο βρισκόταν στη χώρα όταν το Καζακστάν ήταν μέρος της ΕΣΣΔ. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα πρώτα χρήματα που εμφανίστηκαν στο έδαφος του Καζακστάν είναι κινεζικής προέλευσης. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η χώρα βρισκόταν στον Μεγάλο Δρόμο του Μεταξιού που ένωνε την Ευρώπη με την Ασία. Από τον 6ο αιώνα εμφανίστηκαν σε κυκλοφορία νομίσματα Τούρκων ηγεμόνων. Και από τον 8ο αιώνα, οι νομάδες της στέπας της περιοχής δέχθηκαν εισβολή από τους Άραβες και οι οικισμοί άρχισαν να γίνονται σε ασημένια ντιρχέμ. Τα πρώτα νομισματοκοπεία εμφανίστηκαν σε αρχαίες πόλεις όπως το Baraba, το Ispidzhab, το Taraz. Η πρώτη ύλη για την κοπή ήταν τα τοπικά ορυχεία αργύρου που βρίσκονταν στην άνω όχθη των ποταμών Talas και Akhangaran.

RUB Ρωσικό ρούβλι

Χώρα κυκλοφορίας:
Ρωσία

Νομίσματα

RUB

Ο κώδικας

643

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1, 2, 5, 10 ρούβλια.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 ρούβλια.

Ιστορική αναφορά:
Το ρωσικό ρούβλι είναι η νομισματική μονάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στη σημερινή επικράτεια της Ρωσίας, το ...ούβλι χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής από τον δέκατο τρίτο αιώνα. Υπήρχε η άποψη ότι η έκφραση "ρούβλι" προήλθε από ένα άλλο ρήμα "κόβω". Ωστόσο, σήμερα έχει αποδειχθεί ότι το ρούβλι, για κάποιο λόγο, οφείλει το όνομά του στην αρχαία τεχνολογία παραγωγής νομισμάτων. Στην αρχή, το ρούβλι είχε τη μορφή νομίσματος με μια ορισμένη ποσότητα πολύτιμου μετάλλου. Όμως το 1769 εμφανίστηκε το πρώτο χαρτονόμισμα. Στα σύγχρονα ρωσικά τραπεζογραμμάτια, απεικονίζονται αρχιτεκτονικά μνημεία διαφορετικών πόλεων της χώρας: στην μπροστινή πλευρά του τραπεζογραμματίου με ονομαστική αξία 5 χιλιάδων - ένα μνημείο του Muravyov-Amursky στο Khabarovsk, στο πίσω μέρος - μια γέφυρα στο Amur. 1 χιλιάδες ρούβλια - ένα μνημείο του Γιαροσλάβ του Σοφού στο Γιαροσλάβλ και την Εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή, αντίστοιχα. 500 ρούβλια - ένα μνημείο του Πέτρου Α στο Αρχάγγελσκ και το μοναστήρι Solovetsky. 100 ρούβλια - Apollo quadriga και το θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα. 50 ρούβλια - ένα άγαλμα του Νέβα και το βέλος του νησιού Βασιλιέφσκι. 10 ρούβλια - το παρεκκλήσι του Paraskeva Pyatnitsa και ο υδροηλεκτρικός σταθμός Krasnoyarsk. Η μπροστινή όψη των νομισμάτων απεικονίζει την ονομαστική αξία σε ένα φυτικό στολίδι, η πίσω όψη περιέχει το οικόσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την επιγραφή «Τράπεζα της Ρωσίας» και το έτος έκδοσης.

1 KZT προς την 1 RUB διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Tenge Καζακστάν σε Ρωσικό ρούβλι με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Tenge Καζακστάν σε Ρωσικό ρούβλι online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Tenge Καζακστάν σε Ρωσικό ρούβλι

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Tenge Καζακστάν προς Ρωσικό ρούβλι άλλαξε κατά 472.09%, από σε 472.09 KZT σε RUB.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Tenge Καζακστάν σε Ρωσικό ρούβλι άλλαξε κατά 1.8%, από 463.9492 σε 472.09 KZT σε RUB.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Tenge Καζακστάν σε Ρωσικό ρούβλι άλλαξε κατά 10.8%, από 426.1468 σε 472.09 KZT σε RUB.