Μακεδονικό Ντενάρ σε Ευρώ

Για μετάφραση Μακεδονικό Ντενάρ σε Ευρώ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Μακεδονικό Ντενάρ σε Ευρώ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Μακεδονικό Ντενάρ προς την Ευρώ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 MKD = EUR

Ενημερώσεις πληροφοριών: Παρασκευή, 09.29.23 11:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

MKD Μακεδονικό Ντενάρ

Χώρα κυκλοφορίας:
Βόρεια Μακεδονία

Νομίσματα

MKD

Ο κώδικας

807

Σύμβολο

den

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1, 2, 5, 10, 50 denar.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
10, 50, 100, 200, 500, 1000 denar.

Ιστορική αναφορά:
Το μακεδονικό δηνάριο (δηνάριο) είναι το εθνικό νόμισμα και χρήμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από το 1992 μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας. Ένα χρόνο αργότερα, το 1993, πραγματοποιήθ...ηκε ονομαστική αξία σε αναλογία 1 νέο δηνάριο προς 100 παλιές. Το όνομα δηνάριο προέρχεται από το όνομα της αρχαίας ρωμαϊκής νομισματικής μονάδας, το denarius. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1991 κήρυξε την ανεξαρτησία της και αποσχίστηκε από τη Γιουγκοσλαβία. Το μακεδονικό δηνάριο ως εθνικό νόμισμα εισήχθη στις 26 Απριλίου 1992, αρχικά με τη μορφή προσωρινών κουπονιών και ένα χρόνο αργότερα με τη μορφή της πρώτης πλήρους έκδοσης κερμάτων και τραπεζογραμματίων δηναρίων. Τα κουπόνια έδειχναν μόνο την ονομαστική αξία χωρίς το όνομα της νομισματικής μονάδας, αφού ο νόμος για το μακεδονικό νόμισμα δεν είχε ακόμη ψηφιστεί. Τα κουπόνια τυπώθηκαν σε χαρτί χαμηλής ποιότητας και χαμηλής ασφάλειας που αγοράστηκε στη Σλοβενία. Η κυκλοφορία τυπώθηκε από το τυπογραφείο «11 Οκτωβρίου» (Πρίλεπ). Το σχέδιο των κουπονιών αναπτύχθηκε από υπάλληλο του τυπογραφείου Prilep μέσα σε μια εβδομάδα.

EUR Ευρώ

Χώρα κυκλοφορίας:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Νησιά Άλαντ, Ανδόρα, Βέλγιο, Βατικανό, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαγιότ, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρεϋνιόν, Σαν Μαρίνο , Saint Pierre and Miquelon, Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη

Νομίσματα

EUR

Ο κώδικας

978

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
2 και 1 ευρώ, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10 και 5 ευρώ.

Ιστορική αναφορά:
Το ευρώ είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης αποθεματικό νόμισμα (μαζ...ί με το δολάριο, τη λίρα στερλίνα, το γιεν Ιαπωνίας, το κινεζικό γουάν και το ελβετικό φράγκο). Το σύμβολο του ευρώ, €, είναι το σύμβολο για το ελληνικό γράμμα έψιλον. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η πινακίδα είναι τυπωμένη με κίτρινο χρώμα σε μπλε φόντο. Το σημάδι συμβολίζει την Ευρώπη και δύο παράλληλες γραμμές υποδηλώνουν αξιοπιστία και σταθερότητα. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας γράφεται με μια πινελιά αντί για δύο. Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μάλτα).

1 MKD προς την 1 EUR διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Μακεδονικό Ντενάρ σε Ευρώ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Μακεδονικό Ντενάρ σε Ευρώ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Μακεδονικό Ντενάρ σε Ευρώ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Μακεδονικό Ντενάρ προς Ευρώ άλλαξε κατά 57.8%, από 00:00:00+01:00 σε 57.8 MKD σε EUR.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Μακεδονικό Ντενάρ σε Ευρώ άλλαξε κατά 3.7%, από 55.7595 σε 57.8 MKD σε EUR.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Μακεδονικό Ντενάρ σε Ευρώ άλλαξε κατά 0.5%, από 57.5021 σε 57.8 MKD σε EUR.