Ρωσικό ρούβλι σε Ουκρανική Γρίβνα

Για μετάφραση Ρωσικό ρούβλι σε Ουκρανική Γρίβνα εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ρωσικό ρούβλι σε Ουκρανική Γρίβνα μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ρωσικό ρούβλι προς την Ουκρανική Γρίβνα κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 RUB = UAH

Ενημερώσεις πληροφοριών: Κυριακή, 02.25.24 07:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

RUB Ρωσικό ρούβλι

Χώρα κυκλοφορίας:
Ρωσία

Νομίσματα

RUB

Ο κώδικας

643

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1, 2, 5, 10 ρούβλια.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 ρούβλια.

Ιστορική αναφορά:
Το ρωσικό ρούβλι είναι η νομισματική μονάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στη σημερινή επικράτεια της Ρωσίας, το ρούβλι χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής από τον δέκατο τρίτο αιώνα. Υπήρχε η άποψη ότι η έκ...φραση "ρούβλι" προήλθε από ένα άλλο ρήμα "κόβω". Ωστόσο, σήμερα έχει αποδειχθεί ότι το ρούβλι, για κάποιο λόγο, οφείλει το όνομά του στην αρχαία τεχνολογία παραγωγής νομισμάτων. Στην αρχή, το ρούβλι είχε τη μορφή νομίσματος με μια ορισμένη ποσότητα πολύτιμου μετάλλου. Όμως το 1769 εμφανίστηκε το πρώτο χαρτονόμισμα. Στα σύγχρονα ρωσικά τραπεζογραμμάτια, απεικονίζονται αρχιτεκτονικά μνημεία διαφορετικών πόλεων της χώρας: στην μπροστινή πλευρά του τραπεζογραμματίου με ονομαστική αξία 5 χιλιάδων - ένα μνημείο του Muravyov-Amursky στο Khabarovsk, στο πίσω μέρος - μια γέφυρα στο Amur. 1 χιλιάδες ρούβλια - ένα μνημείο του Γιαροσλάβ του Σοφού στο Γιαροσλάβλ και την Εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή, αντίστοιχα. 500 ρούβλια - ένα μνημείο του Πέτρου Α στο Αρχάγγελσκ και το μοναστήρι Solovetsky. 100 ρούβλια - Apollo quadriga και το θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα. 50 ρούβλια - ένα άγαλμα του Νέβα και το βέλος του νησιού Βασιλιέφσκι. 10 ρούβλια - το παρεκκλήσι του Paraskeva Pyatnitsa και ο υδροηλεκτρικός σταθμός Krasnoyarsk. Η μπροστινή όψη των νομισμάτων απεικονίζει την ονομαστική αξία σε ένα φυτικό στολίδι, η πίσω όψη περιέχει το οικόσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την επιγραφή «Τράπεζα της Ρωσίας» και το έτος έκδοσης.

UAH Ουκρανική Γρίβνα

Χώρα κυκλοφορίας:
Ουκρανία

Νομίσματα

UAH

Ο κώδικας

980

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1, 2, 5 και 10 εθνικού νομίσματος. 1, 2, 5, 10, 25 και 50 καπίκια.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 εθνικού νομίσματος.

Ιστορική αναφορά:
Το hryvnia είναι το εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας (από το 1996), που πήρε το όνομά του από το αρχαίο ρωσικό hryvnia, μια α...χαία νομισματική μονάδα, η οποία ήταν μια ασημένια ράβδος. Στις μπροστινές πλευρές των τραπεζογραμματίων απεικονίζονται πορτρέτα εξέχουσες προσωπικότητες που έζησαν στην Ουκρανία από τον Μεσαίωνα έως τον 19ο αιώνα. Οι πίσω όψεις των λογαριασμών προορίζονται για εικόνες από διάφορα μνημεία ουκρανικής αρχιτεκτονικής. Αρχικά, η παραγωγή ουκρανικού εθνικού εθνικού νομίσματος γινόταν στον Καναδά, στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο. Ωστόσο, μεταγενέστερες σειρές τυπώθηκαν απευθείας στην επικράτεια της Ουκρανίας, στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ουκρανίας, στο Κίεβο. Αυτή τη στιγμή, το χαρτονόμισμα, η περίοδος εκτύπωσης ήταν νωρίτερα από το 2003, αποσύρεται σταδιακά από την κυκλοφορία.

1 RUB προς την 1 UAH διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ρωσικό ρούβλι σε Ουκρανική Γρίβνα με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ρωσικό ρούβλι σε Ουκρανική Γρίβνα online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ρωσικό ρούβλι σε Ουκρανική Γρίβνα

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ρωσικό ρούβλι προς Ουκρανική Γρίβνα άλλαξε κατά 97.451%, από σε 97.451 RUB σε UAH.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ρωσικό ρούβλι σε Ουκρανική Γρίβνα άλλαξε κατά -0.3%, από 97.765 σε 97.451 RUB σε UAH.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ρωσικό ρούβλι σε Ουκρανική Γρίβνα άλλαξε κατά 60%, από 60.915 σε 97.451 RUB σε UAH.