Δολάριο ΗΠΑ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι

Για μετάφραση Δολάριο ΗΠΑ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Δολάριο ΗΠΑ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Δολάριο ΗΠΑ προς την Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 USD = CNY

Ενημερώσεις πληροφοριών: Παρασκευή, 09.29.23 12:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

USD Δολάριο ΗΠΑ

Χώρα κυκλοφορίας:
ΗΠΑ, Αμερικανική Σαμόα, Βρετανική Επικράτεια Ινδικού Ωκεανού, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Παρθένοι Νήσοι (Η.Π.Α.), Λέστε Τιμόρ, Αϊτή, Γκουάμ, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Παλάου, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Νήσοι Βόρειες Μαριάνες, Νησιά Τερκς και Κάικος, Εκουαδόρ

Νομίσματα

USD

Ο κώδικας

840

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
$ 1, 50, 25, 10, 5 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 δολάριο.

Ιστορική αναφορά:
Το δολάριο ΗΠΑ είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας και ένα από τα αποθεματικά νομίσματα στον κόσμο. Το όνομα "δολλάριο" είναι δευτερεύον σε σχέση με το όνομα του ευρωπαϊκού ασημένιου νομίσματος. Η εμφ...άνισή του πέφτει την περίοδο και το 1775 έως το 1783 (κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Επαναστατικού Πολέμου). Αρχικά, τα δολάρια είχαν μόνο τη μορφή νομισμάτων· οι χάρτινοι λογαριασμοί άρχισαν να τυπώνονται πολύ αργότερα. Μέχρι το 1861, δεν υπήρχε τέτοια οικονομική δομή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως η Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή για περίπου 75 χρόνια δεν υπήρχε έλεγχος στην έκδοση δολαρίων. Εικόνες του δολαρίου είναι μπροστά στα μάτια όλων. Όλοι γνωρίζουν ότι το δολάριο είναι διακοσμημένο με πορτρέτα προέδρων και μεγάλο αριθμό συμβόλων. Δεν είναι περίεργο που αυτό το νόμισμα γίνεται συχνά ο ήρωας των θεωριών συνωμοσίας. Τα ομοσπονδιακά τραπεζογραμμάτια, τα οποία εκδίδονται από το 1861 έως σήμερα, είναι νόμιμο χρήμα.

CNY Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι

Χώρα κυκλοφορίας:
ΛΔΚ

Νομίσματα

CNY

Ο κώδικας

156

Σύμβολο

¥

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1 γιουάν, 5, 2 και 1 τζιάο.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (σπάνια) και 1 γιουάν, καθώς και 5, 2 και 1 τζιάο.

Ιστορική αναφορά:
Το κινεζικό γουάν είναι το επίσημο νόμισμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, σ...ην Κίνα, για οικισμούς μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιούσαν ασημένια πλινθώματα - lyans. Οι μικρές αγορές γίνονταν χρησιμοποιώντας χάλκινα στρογγυλά νομίσματα με τετράγωνη τρύπα στο κέντρο - qian, που οι Ευρωπαίοι αποκαλούν "keshi". Το ασημένιο γιουάν άρχισε να κατασκευάζεται το 1835. Η χρήση ασημένιων νομισμάτων και αργύρου λιάνγκ απαγορεύτηκε στην Κίνα το 1935. Αντ αυτού, μια έκρηξη στο χαρτονόμισμα άρχισε να αναπτύσσεται - fabi. Μια ορισμένη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σημειώθηκε μόλις το 2005, όταν οι κινεζικές αρχές πραγματοποίησαν ανατίμηση του γουάν, αυξάνοντας την αξία του κατά 2%. Μέχρι το 2008, το γιουάν ανατιμήθηκε περισσότερο από 20% στα 6,82 γιουάν ανά δολάριο ΗΠΑ. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, η ΛΔΚ εξακολουθεί να απολαμβάνει ορισμένα πλεονεκτήματα εξωτερικού εμπορίου, τα οποία βασίζονται στην υποτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος.

1 USD προς την 1 CNY διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Δολάριο ΗΠΑ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Δολάριο ΗΠΑ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Δολάριο ΗΠΑ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Δολάριο ΗΠΑ προς Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι άλλαξε κατά 1%, από 1.0 σε 1.0 USD σε CNY.