Βουλγαρικό λεβ σε Ευρώ

Για μετάφραση Βουλγαρικό λεβ σε Ευρώ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Βουλγαρικό λεβ σε Ευρώ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Βουλγαρικό λεβ προς την Ευρώ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 BGN = EUR

Ενημερώσεις πληροφοριών: Παρασκευή, 09.29.23 12:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

BGN Βουλγαρικό λεβ

Χώρα κυκλοφορίας:
Βουλγαρία

Νομίσματα

BGN

Ο κώδικας

975

Σύμβολο

-

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1 λιοντάρι, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 στοτίνκα.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5 και 2 λεβ.

Ιστορική αναφορά:
βουλγαρικό λεβ. Τα πρώτα νομίσματα και τραπεζογραμμάτια κυκλοφόρησαν στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα. Στην καθημερινή ζωή της σύγχρονης Βουλγαρίας υπάρχουν επτά ονομαστικές αξίες νομισμάτων και έξι... ονομαστικές αξίες τραπεζογραμματίων, δείγμα του 1999. Κατά τα πρώτα επτά ή οκτώ χρόνια ύπαρξης του λεβ, κυκλοφόρησαν νομίσματα από χρυσό και ασήμι και το 1928 καθιερώθηκε η ισότητα «1 lev = 10,8695 mg χρυσού». Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος έκανε προσαρμογές σε οικονομία της χώρας. Η κατεχόμενη Βουλγαρία αντάλλαξε το εθνικό λεβ με το Ράιχσμαρκ με ισοτιμία 33,0:1. Απελευθερωμένη από τα σοβιετικά στρατεύματα, η Βουλγαρία άλλαξε ξανά τα χρήματά της, αλλά αυτή τη φορά σε σοβιετικό ρούβλι (15:1). Μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα σε δύο με τρία χρόνια, η ισοτιμία του λεβ έναντι του δολαρίου ανήλθε στο επίπεδο των 120,00-150,00 λέβα ανά δολάριο. Ο πληθυσμός δεν είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει ελεύθερα χρήματα, έστω και με τέτοιο ρυθμό.

EUR Ευρώ

Χώρα κυκλοφορίας:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Νησιά Άλαντ, Ανδόρα, Βέλγιο, Βατικανό, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαγιότ, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρεϋνιόν, Σαν Μαρίνο , Saint Pierre and Miquelon, Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη

Νομίσματα

EUR

Ο κώδικας

978

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
2 και 1 ευρώ, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10 και 5 ευρώ.

Ιστορική αναφορά:
Το ευρώ είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης αποθεματικό νόμισμα (μαζ...ί με το δολάριο, τη λίρα στερλίνα, το γιεν Ιαπωνίας, το κινεζικό γουάν και το ελβετικό φράγκο). Το σύμβολο του ευρώ, €, είναι το σύμβολο για το ελληνικό γράμμα έψιλον. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η πινακίδα είναι τυπωμένη με κίτρινο χρώμα σε μπλε φόντο. Το σημάδι συμβολίζει την Ευρώπη και δύο παράλληλες γραμμές υποδηλώνουν αξιοπιστία και σταθερότητα. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας γράφεται με μια πινελιά αντί για δύο. Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μάλτα).

1 BGN προς την 1 EUR διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Βουλγαρικό λεβ σε Ευρώ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Βουλγαρικό λεβ σε Ευρώ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Βουλγαρικό λεβ σε Ευρώ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Βουλγαρικό λεβ προς Ευρώ άλλαξε κατά 1.8558%, από 1.823321 σε 1.8558 BGN σε EUR.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Βουλγαρικό λεβ σε Ευρώ άλλαξε κατά 3.6%, από 1.7912 σε 1.8558 BGN σε EUR.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Βουλγαρικό λεβ σε Ευρώ άλλαξε κατά 0.6%, από 1.8453 σε 1.8558 BGN σε EUR.