Ευρώ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι

Για μετάφραση Ευρώ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ευρώ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ευρώ προς την Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 EUR = CNY

Ενημερώσεις πληροφοριών: Τετάρτη, 04.17.24 20:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

EUR Ευρώ

Χώρα κυκλοφορίας:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Νησιά Άλαντ, Ανδόρα, Βέλγιο, Βατικανό, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαγιότ, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρεϋνιόν, Σαν Μαρίνο , Saint Pierre and Miquelon, Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη

Νομίσματα

EUR

Ο κώδικας

978

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
2 και 1 ευρώ, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10 και 5 ευρώ.

Ιστορική αναφορά:
Το ευρώ είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης αποθεματικό νόμισμα (μαζί με το δολάριο, τη λίρα στερλίνα, το γιεν Ιαπωνίας, το κινεζικό γουάν και το ελβετικό φρά...γκο). Το σύμβολο του ευρώ, €, είναι το σύμβολο για το ελληνικό γράμμα έψιλον. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η πινακίδα είναι τυπωμένη με κίτρινο χρώμα σε μπλε φόντο. Το σημάδι συμβολίζει την Ευρώπη και δύο παράλληλες γραμμές υποδηλώνουν αξιοπιστία και σταθερότητα. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας γράφεται με μια πινελιά αντί για δύο. Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μάλτα).

CNY Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι

Χώρα κυκλοφορίας:
ΛΔΚ

Νομίσματα

CNY

Ο κώδικας

156

Σύμβολο

¥

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1 γιουάν, 5, 2 και 1 τζιάο.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (σπάνια) και 1 γιουάν, καθώς και 5, 2 και 1 τζιάο.

Ιστορική αναφορά:
Το κινεζικό γουάν είναι το επίσημο νόμισμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, σ...ην Κίνα, για οικισμούς μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιούσαν ασημένια πλινθώματα - lyans. Οι μικρές αγορές γίνονταν χρησιμοποιώντας χάλκινα στρογγυλά νομίσματα με τετράγωνη τρύπα στο κέντρο - qian, που οι Ευρωπαίοι αποκαλούν "keshi". Το ασημένιο γιουάν άρχισε να κατασκευάζεται το 1835. Η χρήση ασημένιων νομισμάτων και αργύρου λιάνγκ απαγορεύτηκε στην Κίνα το 1935. Αντ αυτού, μια έκρηξη στο χαρτονόμισμα άρχισε να αναπτύσσεται - fabi. Μια ορισμένη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σημειώθηκε μόλις το 2005, όταν οι κινεζικές αρχές πραγματοποίησαν ανατίμηση του γουάν, αυξάνοντας την αξία του κατά 2%. Μέχρι το 2008, το γιουάν ανατιμήθηκε περισσότερο από 20% στα 6,82 γιουάν ανά δολάριο ΗΠΑ. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, η ΛΔΚ εξακολουθεί να απολαμβάνει ορισμένα πλεονεκτήματα εξωτερικού εμπορίου, τα οποία βασίζονται στην υποτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος.

1 EUR προς την 1 CNY διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ευρώ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ευρώ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ευρώ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ προς Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι άλλαξε κατά 0.9489%, από σε 0.9489 EUR σε CNY.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι άλλαξε κατά 1.5%, από 0.9348 σε 0.9489 EUR σε CNY.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ευρώ σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι άλλαξε κατά 1.8%, από 0.9317 σε 0.9489 EUR σε CNY.