Tenge Καζακστάν σε Δολάριο ΗΠΑ

Για μετάφραση Tenge Καζακστάν σε Δολάριο ΗΠΑ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Tenge Καζακστάν σε Δολάριο ΗΠΑ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Tenge Καζακστάν προς την Δολάριο ΗΠΑ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 KZT = USD

Ενημερώσεις πληροφοριών: Παρασκευή, 09.29.23 12:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

KZT Tenge Καζακστάν

Χώρα κυκλοφορίας:
Καζακστάν

Νομίσματα

KZT

Ο κώδικας

398

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
50, 20, 10 και 5 tiyn.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
10 χιλιάδες, 5 χιλιάδες, 2 χιλιάδες, 1 χιλιάδες, 500 και 200 ​​τένγκε.

Ιστορική αναφορά:
Το Καζακστάν (Καζακικό) Τένγκε είναι το εθνικό νόμισμα του Καζακστάν. Η ιστορία του τένγκε του Καζακστάν ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου 1993, όταν το νόμισμα τέθηκε σε κυκλοφορία. Πριν από αυτό, οι κάτοικο...ι χρησιμοποιούσαν διαφορετικά νομισματικά μέσα. Το τελευταίο νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε είναι το σοβιετικό ρούβλι, το οποίο βρισκόταν στη χώρα όταν το Καζακστάν ήταν μέρος της ΕΣΣΔ. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα πρώτα χρήματα που εμφανίστηκαν στο έδαφος του Καζακστάν είναι κινεζικής προέλευσης. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η χώρα βρισκόταν στον Μεγάλο Δρόμο του Μεταξιού που ένωνε την Ευρώπη με την Ασία. Από τον 6ο αιώνα εμφανίστηκαν σε κυκλοφορία νομίσματα Τούρκων ηγεμόνων. Και από τον 8ο αιώνα, οι νομάδες της στέπας της περιοχής δέχθηκαν εισβολή από τους Άραβες και οι οικισμοί άρχισαν να γίνονται σε ασημένια ντιρχέμ. Τα πρώτα νομισματοκοπεία εμφανίστηκαν σε αρχαίες πόλεις όπως το Baraba, το Ispidzhab, το Taraz. Η πρώτη ύλη για την κοπή ήταν τα τοπικά ορυχεία αργύρου που βρίσκονταν στην άνω όχθη των ποταμών Talas και Akhangaran.

USD Δολάριο ΗΠΑ

Χώρα κυκλοφορίας:
ΗΠΑ, Αμερικανική Σαμόα, Βρετανική Επικράτεια Ινδικού Ωκεανού, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Παρθένοι Νήσοι (Η.Π.Α.), Λέστε Τιμόρ, Αϊτή, Γκουάμ, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Παλάου, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Νήσοι Βόρειες Μαριάνες, Νησιά Τερκς και Κάικος, Εκουαδόρ

Νομίσματα

USD

Ο κώδικας

840

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
$ 1, 50, 25, 10, 5 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 δολάριο.

Ιστορική αναφορά:
Το δολάριο ΗΠΑ είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας και ένα από τα αποθεματικά νομίσματα στον κόσμο. Το όνομα "δ...ολλάριο" είναι δευτερεύον σε σχέση με το όνομα του ευρωπαϊκού ασημένιου νομίσματος. Η εμφάνισή του πέφτει την περίοδο και το 1775 έως το 1783 (κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Επαναστατικού Πολέμου). Αρχικά, τα δολάρια είχαν μόνο τη μορφή νομισμάτων· οι χάρτινοι λογαριασμοί άρχισαν να τυπώνονται πολύ αργότερα. Μέχρι το 1861, δεν υπήρχε τέτοια οικονομική δομή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως η Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή για περίπου 75 χρόνια δεν υπήρχε έλεγχος στην έκδοση δολαρίων. Εικόνες του δολαρίου είναι μπροστά στα μάτια όλων. Όλοι γνωρίζουν ότι το δολάριο είναι διακοσμημένο με πορτρέτα προέδρων και μεγάλο αριθμό συμβόλων. Δεν είναι περίεργο που αυτό το νόμισμα γίνεται συχνά ο ήρωας των θεωριών συνωμοσίας. Τα ομοσπονδιακά τραπεζογραμμάτια, τα οποία εκδίδονται από το 1861 έως σήμερα, είναι νόμιμο χρήμα.

1 KZT προς την 1 USD διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Tenge Καζακστάν σε Δολάριο ΗΠΑ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Tenge Καζακστάν σε Δολάριο ΗΠΑ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Tenge Καζακστάν σε Δολάριο ΗΠΑ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Tenge Καζακστάν προς Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 473.97%, από σε 473.97 KZT σε USD.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Tenge Καζακστάν σε Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 3.2%, από 459.3001 σε 473.97 KZT σε USD.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Tenge Καζακστάν σε Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 11.2%, από 426.3719 σε 473.97 KZT σε USD.