Ρωσικό ρούβλι σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι

Για μετάφραση Ρωσικό ρούβλι σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ρωσικό ρούβλι σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ρωσικό ρούβλι προς την Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 RUB = CNY

Ενημερώσεις πληροφοριών: Παρασκευή, 09.29.23 13:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

RUB Ρωσικό ρούβλι

Χώρα κυκλοφορίας:
Ρωσία

Νομίσματα

RUB

Ο κώδικας

643

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1, 2, 5, 10 ρούβλια.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 ρούβλια.

Ιστορική αναφορά:
Το ρωσικό ρούβλι είναι η νομισματική μονάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στη σημερινή επικράτεια της Ρωσίας, το ρούβλι χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής από τον δέκατο τρίτο αιώνα. Υπήρχε η άποψη ότι η έκ...φραση "ρούβλι" προήλθε από ένα άλλο ρήμα "κόβω". Ωστόσο, σήμερα έχει αποδειχθεί ότι το ρούβλι, για κάποιο λόγο, οφείλει το όνομά του στην αρχαία τεχνολογία παραγωγής νομισμάτων. Στην αρχή, το ρούβλι είχε τη μορφή νομίσματος με μια ορισμένη ποσότητα πολύτιμου μετάλλου. Όμως το 1769 εμφανίστηκε το πρώτο χαρτονόμισμα. Στα σύγχρονα ρωσικά τραπεζογραμμάτια, απεικονίζονται αρχιτεκτονικά μνημεία διαφορετικών πόλεων της χώρας: στην μπροστινή πλευρά του τραπεζογραμματίου με ονομαστική αξία 5 χιλιάδων - ένα μνημείο του Muravyov-Amursky στο Khabarovsk, στο πίσω μέρος - μια γέφυρα στο Amur. 1 χιλιάδες ρούβλια - ένα μνημείο του Γιαροσλάβ του Σοφού στο Γιαροσλάβλ και την Εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή, αντίστοιχα. 500 ρούβλια - ένα μνημείο του Πέτρου Α στο Αρχάγγελσκ και το μοναστήρι Solovetsky. 100 ρούβλια - Apollo quadriga και το θέατρο Μπολσόι στη Μόσχα. 50 ρούβλια - ένα άγαλμα του Νέβα και το βέλος του νησιού Βασιλιέφσκι. 10 ρούβλια - το παρεκκλήσι του Paraskeva Pyatnitsa και ο υδροηλεκτρικός σταθμός Krasnoyarsk. Η μπροστινή όψη των νομισμάτων απεικονίζει την ονομαστική αξία σε ένα φυτικό στολίδι, η πίσω όψη περιέχει το οικόσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, την επιγραφή «Τράπεζα της Ρωσίας» και το έτος έκδοσης.

CNY Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι

Χώρα κυκλοφορίας:
ΛΔΚ

Νομίσματα

CNY

Ο κώδικας

156

Σύμβολο

¥

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1 γιουάν, 5, 2 και 1 τζιάο.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (σπάνια) και 1 γιουάν, καθώς και 5, 2 και 1 τζιάο.

Ιστορική αναφορά:
Το κινεζικό γουάν είναι το επίσημο νόμισμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, σ...ην Κίνα, για οικισμούς μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιούσαν ασημένια πλινθώματα - lyans. Οι μικρές αγορές γίνονταν χρησιμοποιώντας χάλκινα στρογγυλά νομίσματα με τετράγωνη τρύπα στο κέντρο - qian, που οι Ευρωπαίοι αποκαλούν "keshi". Το ασημένιο γιουάν άρχισε να κατασκευάζεται το 1835. Η χρήση ασημένιων νομισμάτων και αργύρου λιάνγκ απαγορεύτηκε στην Κίνα το 1935. Αντ αυτού, μια έκρηξη στο χαρτονόμισμα άρχισε να αναπτύσσεται - fabi. Μια ορισμένη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σημειώθηκε μόλις το 2005, όταν οι κινεζικές αρχές πραγματοποίησαν ανατίμηση του γουάν, αυξάνοντας την αξία του κατά 2%. Μέχρι το 2008, το γιουάν ανατιμήθηκε περισσότερο από 20% στα 6,82 γιουάν ανά δολάριο ΗΠΑ. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, η ΛΔΚ εξακολουθεί να απολαμβάνει ορισμένα πλεονεκτήματα εξωτερικού εμπορίου, τα οποία βασίζονται στην υποτιμημένη συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος.

1 RUB προς την 1 CNY διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ρωσικό ρούβλι σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ρωσικό ρούβλι σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ρωσικό ρούβλι σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ρωσικό ρούβλι προς Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι άλλαξε κατά 95.2%, από 00:00:00+01:00 σε 95.2 RUB σε CNY.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ρωσικό ρούβλι σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι άλλαξε κατά 0%, από 95.165 σε 95.2 RUB σε CNY.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ρωσικό ρούβλι σε Κινέζικα γιουάν Ρενµίνµπι άλλαξε κατά 38%, από 68.965 σε 95.2 RUB σε CNY.