Ουκρανική Γρίβνα σε Ευρώ

Για μετάφραση Ουκρανική Γρίβνα σε Ευρώ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ουκρανική Γρίβνα σε Ευρώ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ουκρανική Γρίβνα προς την Ευρώ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Ποσότητα

αλλάζω

εγώ λαμβάνω

1 UAH = EUR

Ενημερώσεις πληροφοριών: Σάββατο, 06.03.23 02:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

UAH Ουκρανική Γρίβνα

Χώρα κυκλοφορίας:
Ουκρανία

Νομίσματα

UAH

Ο κώδικας

980

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1, 2, 5 και 10 εθνικού νομίσματος. 1, 2, 5, 10, 25 και 50 καπίκια.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 εθνικού νομίσματος.

Ιστορική αναφορά:
Το hryvnia είναι το εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας (από το 1996), που πήρε το όνομά του από το αρχαίο ρωσικό hryvnia, μια αρχαία νομισματική μονάδα, η οποία ήταν μια ασημένια ράβδος. Στις μπροστινές πλ...ευρές των τραπεζογραμματίων απεικονίζονται πορτρέτα εξέχουσες προσωπικότητες που έζησαν στην Ουκρανία από τον Μεσαίωνα έως τον 19ο αιώνα. Οι πίσω όψεις των λογαριασμών προορίζονται για εικόνες από διάφορα μνημεία ουκρανικής αρχιτεκτονικής. Αρχικά, η παραγωγή ουκρανικού εθνικού εθνικού νομίσματος γινόταν στον Καναδά, στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο. Ωστόσο, μεταγενέστερες σειρές τυπώθηκαν απευθείας στην επικράτεια της Ουκρανίας, στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ουκρανίας, στο Κίεβο. Αυτή τη στιγμή, το χαρτονόμισμα, η περίοδος εκτύπωσης ήταν νωρίτερα από το 2003, αποσύρεται σταδιακά από την κυκλοφορία.

EUR Ευρώ

Χώρα κυκλοφορίας:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Αυστρία, Νησιά Άλαντ, Ανδόρα, Βέλγιο, Βατικανό, Γουαδελούπη, Γουιάνα, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαγιότ, Μάλτα, Μαρτινίκα, Μονακό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρεϋνιόν, Σαν Μαρίνο , Saint Pierre and Miquelon, Φινλανδία, Γαλλία, Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη

Νομίσματα

EUR

Ο κώδικας

978

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
2 και 1 ευρώ, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10 και 5 ευρώ.

Ιστορική αναφορά:
Το ευρώ είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα στο ίδιο επίπεδο με το δολάριο ΗΠΑ. Είναι επίσης αποθεματικό νόμισμα (μαζ...ί με το δολάριο, τη λίρα στερλίνα, το γιεν Ιαπωνίας, το κινεζικό γουάν και το ελβετικό φράγκο). Το σύμβολο του ευρώ, €, είναι το σύμβολο για το ελληνικό γράμμα έψιλον. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η πινακίδα είναι τυπωμένη με κίτρινο χρώμα σε μπλε φόντο. Το σημάδι συμβολίζει την Ευρώπη και δύο παράλληλες γραμμές υποδηλώνουν αξιοπιστία και σταθερότητα. Μερικές φορές ένας χαρακτήρας γράφεται με μια πινελιά αντί για δύο. Το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 19 χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Ελλάδα, Σλοβενία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος, Μάλτα).

1 UAH προς την 1 EUR διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ουκρανική Γρίβνα σε Ευρώ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ουκρανική Γρίβνα σε Ευρώ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ουκρανική Γρίβνα σε Ευρώ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ουκρανική Γρίβνα προς Ευρώ άλλαξε κατά 36.56%, από 36.830948 σε 36.56 UAH σε EUR.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ουκρανική Γρίβνα σε Ευρώ άλλαξε κατά -0.4%, από 36.6891 σε 36.56 UAH σε EUR.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ουκρανική Γρίβνα σε Ευρώ άλλαξε κατά 33.6%, από 27.3711 σε 36.56 UAH σε EUR.