Ουκρανική Γρίβνα σε Δολάριο ΗΠΑ

Για μετάφραση Ουκρανική Γρίβνα σε Δολάριο ΗΠΑ εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Ουκρανική Γρίβνα σε Δολάριο ΗΠΑ μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Ουκρανική Γρίβνα προς την Δολάριο ΗΠΑ κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 UAH = USD

Ενημερώσεις πληροφοριών: Τετάρτη, 12.06.23 17:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

UAH Ουκρανική Γρίβνα

Χώρα κυκλοφορίας:
Ουκρανία

Νομίσματα

UAH

Ο κώδικας

980

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1, 2, 5 και 10 εθνικού νομίσματος. 1, 2, 5, 10, 25 και 50 καπίκια.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 εθνικού νομίσματος.

Ιστορική αναφορά:
Το hryvnia είναι το εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας (από το 1996), που πήρε το όνομά του από το αρχαίο ρωσικό hryvnia, μια αρχαία νομισματική μονάδα, η οποία ήταν μια ασημένια ράβδος. Στις μπροστινές πλ...ευρές των τραπεζογραμματίων απεικονίζονται πορτρέτα εξέχουσες προσωπικότητες που έζησαν στην Ουκρανία από τον Μεσαίωνα έως τον 19ο αιώνα. Οι πίσω όψεις των λογαριασμών προορίζονται για εικόνες από διάφορα μνημεία ουκρανικής αρχιτεκτονικής. Αρχικά, η παραγωγή ουκρανικού εθνικού εθνικού νομίσματος γινόταν στον Καναδά, στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο. Ωστόσο, μεταγενέστερες σειρές τυπώθηκαν απευθείας στην επικράτεια της Ουκρανίας, στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ουκρανίας, στο Κίεβο. Αυτή τη στιγμή, το χαρτονόμισμα, η περίοδος εκτύπωσης ήταν νωρίτερα από το 2003, αποσύρεται σταδιακά από την κυκλοφορία.

USD Δολάριο ΗΠΑ

Χώρα κυκλοφορίας:
ΗΠΑ, Αμερικανική Σαμόα, Βρετανική Επικράτεια Ινδικού Ωκεανού, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Παρθένοι Νήσοι (Η.Π.Α.), Λέστε Τιμόρ, Αϊτή, Γκουάμ, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Παλάου, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Νήσοι Βόρειες Μαριάνες, Νησιά Τερκς και Κάικος, Εκουαδόρ

Νομίσματα

USD

Ο κώδικας

840

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
$ 1, 50, 25, 10, 5 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 δολάριο.

Ιστορική αναφορά:
Το δολάριο ΗΠΑ είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας και ένα από τα αποθεματικά νομίσματα στον κόσμο. Το όνομα "δ...ολλάριο" είναι δευτερεύον σε σχέση με το όνομα του ευρωπαϊκού ασημένιου νομίσματος. Η εμφάνισή του πέφτει την περίοδο και το 1775 έως το 1783 (κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Επαναστατικού Πολέμου). Αρχικά, τα δολάρια είχαν μόνο τη μορφή νομισμάτων· οι χάρτινοι λογαριασμοί άρχισαν να τυπώνονται πολύ αργότερα. Μέχρι το 1861, δεν υπήρχε τέτοια οικονομική δομή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως η Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή για περίπου 75 χρόνια δεν υπήρχε έλεγχος στην έκδοση δολαρίων. Εικόνες του δολαρίου είναι μπροστά στα μάτια όλων. Όλοι γνωρίζουν ότι το δολάριο είναι διακοσμημένο με πορτρέτα προέδρων και μεγάλο αριθμό συμβόλων. Δεν είναι περίεργο που αυτό το νόμισμα γίνεται συχνά ο ήρωας των θεωριών συνωμοσίας. Τα ομοσπονδιακά τραπεζογραμμάτια, τα οποία εκδίδονται από το 1861 έως σήμερα, είναι νόμιμο χρήμα.

1 UAH προς την 1 USD διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Ουκρανική Γρίβνα σε Δολάριο ΗΠΑ με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Ουκρανική Γρίβνα σε Δολάριο ΗΠΑ online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Ουκρανική Γρίβνα σε Δολάριο ΗΠΑ

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Ουκρανική Γρίβνα προς Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 36.57%, από 00:00:00+01:00 σε 36.57 UAH σε USD.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η ισοτιμία Ουκρανική Γρίβνα σε Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά -0.4%, από 36.7254 σε 36.57 UAH σε USD.

Τις τελευταίες 365 ημέρες, η ισοτιμία Ουκρανική Γρίβνα σε Δολάριο ΗΠΑ άλλαξε κατά 25.5%, από 29.1353 σε 36.57 UAH σε USD.