Δολάριο ΗΠΑ σε Ουκρανική Γρίβνα

Για μετάφραση Δολάριο ΗΠΑ σε Ουκρανική Γρίβνα εισάγετε το επιθυμητό ποσό στην αριστερή πλευρά μετατροπέας. Ανταλλαγή νομισμάτων για αντίστροφη μεταφορά. Δολάριο ΗΠΑ σε Ουκρανική Γρίβνα μπορώ μεταφορά χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων Gidfinance-gr.com. Δεδομένα στον ιστότοπό μας ενημερώνεται καθημερινά - τρέχουσα τιμή Δολάριο ΗΠΑ προς την Ουκρανική Γρίβνα κατεβάσει από επίσημες πηγές.

Αθροισμα

Από

Προς την

1 USD = UAH

Ενημερώσεις πληροφοριών: Κυριακή, 06.23.24 12:00

Για τον υπολογισμό του κόστους μετατροπής ξένου νομίσματος, χρησιμοποιούμε συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς νομίσματα του κόσμου.

USD Δολάριο ΗΠΑ

Χώρα κυκλοφορίας:
ΗΠΑ, Αμερικανική Σαμόα, Βρετανική Επικράτεια Ινδικού Ωκεανού, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Παρθένοι Νήσοι (Η.Π.Α.), Λέστε Τιμόρ, Αϊτή, Γκουάμ, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Παλάου, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Νήσοι Βόρειες Μαριάνες, Νησιά Τερκς και Κάικος, Εκουαδόρ

Νομίσματα

USD

Ο κώδικας

840

Σύμβολο

$

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
$ 1, 50, 25, 10, 5 και 1 σεντ.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 δολάριο.

Ιστορική αναφορά:
Το δολάριο ΗΠΑ είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας και ένα από τα αποθεματικά νομίσματα στον κόσμο. Το όνομα "δολλάριο" είναι δευτερεύον σε σχέση με το όνομα του ευρωπαϊκού ασημένιου νομίσματος. Η εμφ...άνισή του πέφτει την περίοδο και το 1775 έως το 1783 (κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Επαναστατικού Πολέμου). Αρχικά, τα δολάρια είχαν μόνο τη μορφή νομισμάτων· οι χάρτινοι λογαριασμοί άρχισαν να τυπώνονται πολύ αργότερα. Μέχρι το 1861, δεν υπήρχε τέτοια οικονομική δομή στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως η Κεντρική Τράπεζα. Δηλαδή για περίπου 75 χρόνια δεν υπήρχε έλεγχος στην έκδοση δολαρίων. Εικόνες του δολαρίου είναι μπροστά στα μάτια όλων. Όλοι γνωρίζουν ότι το δολάριο είναι διακοσμημένο με πορτρέτα προέδρων και μεγάλο αριθμό συμβόλων. Δεν είναι περίεργο που αυτό το νόμισμα γίνεται συχνά ο ήρωας των θεωριών συνωμοσίας. Τα ομοσπονδιακά τραπεζογραμμάτια, τα οποία εκδίδονται από το 1861 έως σήμερα, είναι νόμιμο χρήμα.

UAH Ουκρανική Γρίβνα

Χώρα κυκλοφορίας:
Ουκρανία

Νομίσματα

UAH

Ο κώδικας

980

Σύμβολο

Ονομασίες κερμάτων σε κυκλοφορία:
1, 2, 5 και 10 εθνικού νομίσματος. 1, 2, 5, 10, 25 και 50 καπίκια.

Ονομασίες τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία:
500, 200, 100, 50, 20, 10, 5, 2 και 1 εθνικού νομίσματος.

Ιστορική αναφορά:
Το hryvnia είναι το εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας (από το 1996), που πήρε το όνομά του από το αρχαίο ρωσικό hryvnia, μια α...χαία νομισματική μονάδα, η οποία ήταν μια ασημένια ράβδος. Στις μπροστινές πλευρές των τραπεζογραμματίων απεικονίζονται πορτρέτα εξέχουσες προσωπικότητες που έζησαν στην Ουκρανία από τον Μεσαίωνα έως τον 19ο αιώνα. Οι πίσω όψεις των λογαριασμών προορίζονται για εικόνες από διάφορα μνημεία ουκρανικής αρχιτεκτονικής. Αρχικά, η παραγωγή ουκρανικού εθνικού εθνικού νομίσματος γινόταν στον Καναδά, στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο. Ωστόσο, μεταγενέστερες σειρές τυπώθηκαν απευθείας στην επικράτεια της Ουκρανίας, στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ουκρανίας, στο Κίεβο. Αυτή τη στιγμή, το χαρτονόμισμα, η περίοδος εκτύπωσης ήταν νωρίτερα από το 2003, αποσύρεται σταδιακά από την κυκλοφορία.

1 USD προς την 1 UAH διάγραμμα

FAQ

Πώς να μετατρέψετε Δολάριο ΗΠΑ σε Ουκρανική Γρίβνα με μια αριθμομηχανή;

Υπολογιστής Δολάριο ΗΠΑ σε Ουκρανική Γρίβνα online είναι εύκολο στη χρήση. Απλώς εισάγετε το απαιτούμενο ποσό. νομισματικές μονάδες έτσι ώστε τα δεδομένα να υπολογίζονται αυτόματα.

Διαδικτυακός μετατροπέας Δολάριο ΗΠΑ σε Ουκρανική Γρίβνα

Ένας διαδικτυακός μετατροπέας νομισμάτων είναι ένα εργαλείο που θα σας επιτρέψει να το κάνετε υπολογίστε την αναλογία των τρεχουσών συναλλαγματικών ισοτιμιών του συνόλου ο κόσμος για σήμερα.

Δυναμική της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Τις τελευταίες 7 ημέρες, η ισοτιμία Δολάριο ΗΠΑ προς Ουκρανική Γρίβνα άλλαξε κατά 1%, από 1.0 σε 1.0 USD σε UAH.